fbpx
 • Imituattori Antti Karjalainen – imitaatiota omaks iloks ja muitten harmiks!

  Mistä kaikki alkoi? Viattomasta pelleilystä ammattiviihdyttäjäksi? Mutta mitä teen oikeasti? Näihin kysymyksiin saan edelleen vastailla ja kertoa omaa tarinaani. 15-vuotiaasta lähtien, eli vuodesta 2000, olen osannut matkia eri henkilöitä, mutta askeleen ottaminen kohti vierasta yleisöä ja tilaustyönä tehtyä huumorisessioita, siten, että joku siitä vielä maksaisi, piti luovan ajan verran odottaa eli savolaisittain = piti jahkailla.

  Olin viihdyttänyt ihmisiä pienessä mittakaavassa; kaveriporukassa, pelleilypuheluita, silloisten työpaikkojen bileissä 5 minuutin kestoisilla imitaatiojutuilla – ja niitäkin tosi harvakseltaan. Mutta vuoden 2014 lopussa päätin lopulta, että nyt loppuu jahkailu! Teetätin nettisivut ja laitoin Facebook-profiilin pystyyn, jonka seurauksena tuumasin, että nyt ei voi enää perääntyä: Imituattori oli syntynyt.

  Heti oli oltava vakuuttavasti otettava, vaikkei yhtään keikkaa vielä oltu tehtykään tilaustyönä. Tosin eräänlaista ohjelmarunkoa olin toki jo hieman suunnitellut. Silloin jännitti kyllä jonkin verran ja eihän se jännitys ole tänäkään päivänä minnekään kadonnut -hyvin kulkee mukana aina H-hetkeen asti. Ajattelin, että jos käy niin, että tulee lavakuolema, niin ainakin tämä juttu on kokeiltu, eikä jää harmittamaan jälkeenpäin. Koska niin monet aina sannoo, että:
  ”Ossoo viihyttää ja kahvipöydässä hauskuuttaa mutta lavalle meno sitten onkin eri juttu”. Niin oli oma juttunsa myös minulle. Mutta lavakuolemaa ei tullut, koska tätä kirjoitusta tässä saan nyt kirjoittaa.

  Miksi piti kolmekymppiseksi asti odottaa, ennen kuin alkoi lähteä keikkaa tekemään? Monet tutut kysyivät jo aikaisemmin, että miksi et tee keikkaa, kun matkit niin hyvin? Olen sitä mieltä, että imitaatiotaito ei yksin riitä, vaan lisäksi pitää hallita niin esiintyminen, yleisön huomioiminen, tarinan kerronta, tilanneimprovisointi ja teema ja tietysti vielä se kuuluisa jännitys ja niin edelleen. On myös eri asia heittääkö pari imitaatiota lennossa, kuin se että mennään kerta toisensa jälkeen yleisön eteen. Oman lisänsä tuo se, että yleensä vain tilaaja tietää, että olen tulossa, jolloin joka kerta pitää pystyä yllättämään juhlaväki ja saada yleisön luottamus puolelleen. Siinä on niin pieni ero, mutta samalla kuitenkin niin iso, että heittääkö kotisohvalla juttuja vai meneekö tuntemattoman yleisön eteen vetämään 30-60 minuuttinen räätälöity imitaatioshow.

  Aikoinaan tuntui että 5 minuutinkin ohjelmaan tarvitsee paljon juttua ja nyt saattaa tuntikin pyörähtää yhteen pötköön, siten, että yleisö tuumaa vielä, että menipä hujauksessa! Kehitystä on siis tullut.

  Vuonna 2015 huhtikuussa oli ensimmäinen tilauskeikka ja siitä se sitten lähti. Oli tosi kätevää aluksi käyttää ukko.fi-laskutuspalvelua (laskuta ilman y-tunnusta). Vuonna 2016 heinäkuussa perustin oman toiminimen, jolloin tein vielä päivätöitä. Vuoden 2018 syyskuusta lähtien olinkin jo täysipäiväinen yrittäjä ja perustin Imituattori Oy:n. Sillä tiellä ollaan edelleen!

  Oman firman toimitusjohtajana ja samalla tietenkin myös oman elämän toimitusjohtajana, on mukavan vapaata olla. Vuosi vuodelta toiminta on kasvanut.

  Pitkiin aplodeihin eikä esityksen jälkeisiin kehuihin todellakaan kyllästy ja ne antavat virtaa tehdä tätä ei ehkä maailman helpointa, mutta aina yhtä jännittävää työtä. Olen siitä ylpeä, että otin aikoinaan sen pienen, mutta kuitenkin niin ison askeleen ja olen nyt saanut tuottaa ihmisille unohtumattomia palvelukokemuksia ja voin elättää tällä viihteenteolla itseni. Kommentti mihin en voi kyllästyä ja jaksaa aina huvittaa on:
  ” Oli kyllä tosi mahtava esitys mutta mitäs sinä työksesi teet? ”
  Tähän edelleen tuumaan, että juurihan tuo työvuoro loppui nuihin taputuksiin ja jatkan tästä seuraavalle juhlapaikalle… kiitoksia ja ensi kertaan! 🙂

   

  Imitaatioterveisin
  Imituattori Antti Karjalainen

  Tutustu Imituattorin toimintaan
  https://evenderi.fi/profiili/imituattori/ 
  https://imituattori.fi