fbpx
 • Taikuri Jussi Jalkanen – taikuutta, komiikkaa viihdettä 45-vuotta!

  Vuonna 1972 Suomen Tivoli tuli Oulunkylään. Tivolin mukana kiersi Sirkus Royal, jonka näytöksessä esiintyi Taikuri Peter Daniels (Pekka Pekkonen). Esityksen nähtyäni päätin, että minusta tulee taikuri. Kirjastosta löysin Solmu Mäkelän Suuren Taikakirjan, mistä opettelin ensimmäiset temppuni, sillä seurauksella, että tein ensimmäisen julkisen esiintymiseni vuonna 1975. Vuonna 1976 minut hyväksyttiin Taikaritarit Ry:n (nykyään Suomen Taikurit) jäseneksi. Taikaritarit oli yhdistys, jossa panostettiin junioritaikureiden opastukseen ja opetukseen. Se järjesti erilaisia tilaisuuksia, joissa pääsimme esiintymään ja saimme arvokasta kokemusta esiintymisestä.
  70-luvulla oli vaikea saada tietoa tempuista, kun kaikki varjelivat temppujen salaisuuksia, eikä niitä jaettu ennen kuin olit osoittanut, että olet tosissasi taikuudesta kiinnostunut. Vuonna 1978 Katso -lehti teki minusta jutun ja sen jutun ansioista sain paljon keikkoja. Siihen aikaan se riitti. Nykyään vaikka saisi julkisuutta lehtijuttujen tai TV-esiintymisten myötä, niin ei niillä ole paljon vaikutusta keikkamääriin.
  Käänteentekevää taikurin urallani oli 90-luvun lopulla tekemäni Taikuriparodia MR Blues. Esityksen nähtyään eräs kollega totesi: ”Se oli hauska!” -silloin tajusin, että voin olla oikeasti hauska lavalla. Siitä innostuneena rupesin kehittämään koomista taikashowta. Näin syntyi taikashow, joka yhdistää taikuuden ja stand up komiikan. Samalla syntyi myös Taikuri Klabbis hahmo, joka on erikoistunut lasten ja koko perheen ohjelmiin. Nyt olen yli 20-vuotta keikkaillut koomisena taikurina. Komiikan tekeminen on vaikein laji eikä mikään ei tuota niin suurta myötähäpeää kuin esiintyjä, joka luulee olevansa hauska mutta ei ole sitä.

  Vietän tänä vuonna 45-vuotistaiteilijajuhlaa tietysti keikkailemalla!

   

  Tutustu Jussin ohjelmanumeroihin täältä
  Jussin kotisivut löydät osoitteesta https://taikuri-jussi-jalkanen.webnode.fi ja  https://lastentaikuriklabbis.vekaraviihde.fi/