fbpx
 • Markkinointivirittämön kautta Evenderin kelkkaan

  Kotitoimisto

  Tervehdys!

  Olen Puontin Tea ja hoidan Evenderissa pääosin markkinointia. Edellisessä blogitekstissäni pohdiskelin yrityksen titteleitä, mikä se minun kohdallani voisi olla. Päädyimme markkinointikoordinaattorin titteliin, sillä se kuvastaa parhaiten sitä mitä teen: suunnittelen, toteutan ja kehitän Evenderin markkinoinnin eri osa-alueita yhdessä Mervin ja Emman kanssa.

  Kuka minä olen?
  Olen juuri Savoon muuttanut entinen Lahtelainen. Rakkaus saa kaikenlaista aikaan, eikö? Ikää tähän blogitekstin kirjoittamiseen asti on kertynyt 32-vuotta, kymmenen kuukautta, kaksi viikkoa ja kolme päivää. Elämässäni olen toiminut mm. keilaviihdekeskusesimiehenä, kokkina, tarjoilijana, baarimikkona ja tuotantoassistenttina. Olen vasta viimeisen kahden vuoden aikana tajunnut miten paljon markkinoinnissa on osa-alueita ja tekemistä ja kuinka kivaa tämä oikein on! Haluan oppia koko ajan lisää.  Uteliaisuus ja oppimisen halu onkin yksi markkinoijan tärkeistä piirteistä. Tässä työssä on pakko pysyä ajan tasalla, jos haluaa yrityksen menestyvän. 

  Miten päädyin Evenderiin?
  Liityin Evenderin tiimiin Markkinointivirittämö -kasvuohjelman kautta. Markkinointivirittämö -kasvuohjelma on Pohjois-Savon Ely-keskuksen, TE-palveluiden sekä Jyväskyläläisen Aava & Bang -yrityksen yhteistyössä järjestämä kasvupolku. Aava & Bang etsii ja auttaa yhdistämään osaajan ja työnantajan. Me osaajat saamme koulutusta ja tukea Aava & Bangilta ja teemme työtä yrityksessä, johon työhaastatteluiden ja yhteisen valinnan myötä päädyimme. Minä päädyin Evenderiin Mervin ja Emman avuksi.

  Miksi haluan olla mukana Evenderissa?
  Tapahtuma-ala on aina kiinnostanut minua. Tykkään järjestää juhlia ja kehitellä sisältöä ja tarjoiluja juhliin. Internet on loputon suo, kun lähdet miettimään tapahtumaasi sijaintia, tarjottavaa ja ohjelmaa. Google on laulanut! Tuntuu ettei sitä vaan löydä mitä haluaa. Mahtavaa, että Emma ja Mervi ovat lyöneet viisaat päänsä yhteen ja perustaneet ratkaisun ongelmaani. Varmasti myös monen muunkin ongelmaan. On aivan upeaa olla mukana tässä hektisessä kasvuvaiheessa.

  Koulutuksia luovassa ympäristössä.
  Meille osaajille ja yrittäjille järjestetään Kasvupolun aikana yhteisiä koulutushetkiä. Olin marraskuun lopulla kouluttautumassa Mervin kanssa 24h -virittämössä Korholan Kartanossa. Nimensä mukaisesti 24h -Virittämö on 24:n tunnin mittainen koulutus meille osaajille sekä yrittäjille.

  On hienoa nähdä, miten nykypäivänä osataan arvostaa markkinointia ja sitä ajatusmallia, että luovuus vaatii hieman erilaista toimintaa ja ympäristöä. Se on uusia asioita ideoidessa ihan okei lähteä keskellä päivää esimerkiksi metsään, sillä harvoin ideat tulevat pakottamalla, koneen äärellä istuen.

  Korholan Kartanossa pääsimme oppimaan uutta luovassa ympäristössä. Oppiminen tapahtui suurimmaksi osin Kartanon taiteilijan Oilin ateljeessa.

  Kasvun kartta

  Tulen varmasti hyödyntämään saamiani oppeja, niin työ elämässä, kuin henkilökohtaisessa elämässänikin.  Jaan teille viisi tärppiä, joista toivon olevan teillekin hyötyä!

  Viisi asiaa mitä Virittämöstä jäi käteen!
  1. Lähde rohkeasti pallottelemaan ja miettimään toisten ajatuksia, vaikket itse olisikaan samaa mieltä ideasta.
  2. Ideoiden pitää antaa tulla (myös niiden tosi huonojen). Vasta sitten, kun ideoita on paljon aiheesta ja aiheen vierestä, aletaan supistamaan. Ideoita ja ajatuksia tulee jatkojalostaa repimällä ne uudelleen auki. Vaihe tulisi toistaa kolme kertaa.
  3. Älä hosu. Luovuus vaatii aikaa. Aseta kuitenkin aikarajoitteet, sillä pieni paine lisää luovuutta. Mene sellaisiin paikkoihin ideoimaan, joissa luovuutesi pääsee valloilleen.
  4. Tee yritykselle (miksei myös itsellesi) kasvunkartta.  Kirjaa karttaan visio, jota tavoitella, mitkä ovat pitkän tähtäimen tavoitteet, mikä on nykytilanne ja mitkä ovat uhat. Kirjaa myös osatavoitteet ja stepit mitä pitää tehdä saavuttaaksesi nuo tavoitteet. Kirjaa ylös mitä asioita teet välittömästä: mitä poistat ja mitä lisäät. Toteuta ja seuraa tilannetta.
  5. Muutosvastaisuus on usein tietämättömyyttä. Muutoksista tulee kertoa hyvissä ajoin ja selittää miksi jokin asia muutetaan.

  Näillä eväillä kohti parempia ideoita ja toteutuksia!
  Terkuin Tea Puonti