fbpx
 • ohotv

  Koronakriisin myötä tapahtuma-alan toimijoilla lähti KAIKKI tulot sormia napsauttamalla. Pienimmillä toimijoilla puhutaan tuhansien eurojen tulomenetyksistä ja isoimmilla toimijoilla miljoonista euroista. Kun kriisi alkoi, näytti pahasti sille, että Valtiomme oli tukemassa ainoastaan maamme eturivin artisteja, mutta valtaosa toimijoista oli yhä edelleen yksin vaille apua. Nyt kahden kuukauden jälkeen voidaan todeta, että näin todella myös tapahtui.

  ➡️ Yhä tänä päivänä osa yrittäjistä, on edelleen ilman työttömyysturva päätöksiä.

  ➡️ Monet liitot ovat kääntäneet selkänsä, eivätkä ole maksaneet euroakaan jäsenille, jotka ovat maksaneet vuosia asianmukaisia jäsenmakuja.

  ➡️ Määrärahoja luvattiin eri taiteenalan kentille, mutta tuet ovat loppuneet kesken.

  ➡️ Valtio ei ole ottanut perustuloa käyttöön.

  ➡️ Toimeentulotuen edellytyksenä on, että ihmisten pitää myydä kaikki henkilökohtainen omaisuutensa näin kriisin aikaan, kun ostajia on muutenkin vaikea löytää.

  ➡️ Yrittäjiä pakko velkaannutetaan pankkien toimesta.

  ➡️ Finnvera myöntää lainantakauksia, mutta silti senkään saaminen ei ole yks oikoista.

  BF:N AVUSTUS SAATIIN: KESKUSTELUA ON HERÄTTÄNYT SE, MIHIN SE KÄYTETÄÄN
  Koko CoronaCabaree projektin kulut ovat yhteensä 125 000€:a. Summa voi kuulostaa suurelta, mutta totuus on, että näin massiiviseen tuotantoon se on pieni raha.
  CoronaCabaree –tukikonsertti tapahtuma-alan toimijoille on virtuaalinen tapahtumasarja, jossa on kaiken kaikkiaan 10 eri jaksoa. Mukana projektissa on lähes 200 tapahtuma-alan ammattilaista.

  Kuten edellä on kerrottu, moni alan toimija on edelleen ilman apua. Tuki ei riitä yksin paikkaamaan mitenkään näin suuren määrän tulomenetyksiä.

  Business Finlandin avustuksesta vain osa maksetaan ennakkoon ja osa vasta jälkeenpäin. CoronaCabareen kumppanihaku on edelleen auki, sillä tarvitsemme kumppaneiden tukea saadaksemme projektin onnistuneesti maaliin. Konsertin rakenteen toteuttaminen on kaikkien raskain osa koko tuotannon palettia. Budjetissa on laskettu, että jokainen mukaan tuleva saisi rahasta osuutensa, mutta kun otetaan huomioon, kuinka monta toimijaa on avustusta jakamassa, on selvää, ettei siitä riitä jokaiselle kuin pieni siivu. Kumppanihaun avulla yrityksillä on nyt tehdä se mitä valtio ei ole tehnyt: heillä on mahdollisuudet osoittaa konkreettisesti apunsa tapahtuma-alan toimijoille!

  Itse Kabaree -tapahtuman avulla yleisöllä on puolestaan mahdollisuudet osoittaa tukensa CoronaCabareessa mukana oleville työnsä menettäneille tapahtuma-alalla työskennelleille henkilöille. Nämä henkilöt ovat niitä, jotka ovat koronakriisissä jääneet ilman tukea. Kukin voi tehdä lahjoituksia omien mahdollisuuksien mukaan, jokainen euro on tärkeä.

  MIKSI CORONACABAREE ON AVOIN TAPAHTUMA?
  Koko kansa odottaa henkeä pidätellen, että ketkä kaikki toimijat ylipäätään selviävät kriisin yli. Kaikkein tärkein syy miksi cabaree on olemassa, on se, että kaikki mukana olevat toimijat pääsevät kertomaan olevansa olemassa: me emme ole kadonneet minnekään!

  Cabaree haluttiin toteuttaa avoimena tapahtumana siitä syystä, että sillä saavutettaisiin mahdollisimman paljon katsojia. Lipunmyynnin takana oleva tapahtuma on aina este sille, kuinka moni saapuu paikalle. Totuus on kuitenkin se, joka edellä on kerrottu: kaikki mukana olevat henkilöt tarvitsevat apua, sillä suurin osa heistä, ei ole sitä valtionpuolesta saanut.

  MIKSI ARTISTEJA EI OLE KERROTTU ENNAKKOON?
  Esiintymässä on mukana toimijoita, jotka eivät ole välttämättä koko maan tuntemia artisteja, mutta ovat tunnettuja omissa piireissään. Tapahtumilta odotetaan tänä päivänä yhä enemmän elämyksellisyyttä. Elämyksen määrite on yllätyksellisyys. Me haluamme luoda katsojille elämyksen! Haluamme saada ihmiset tulemaan uteliaina katsomaan keitä meidän projektissamme oikein on mukana: millaisia osaajia maastamme oikein löytyykään!

  Me Evenderissa olemme tehneet taustatyötä pitkään sille, että millaisia esiintyjiä OIKEASTI haluttaisiin tapahtumiin ja saaneet vastauksia, jossa aina vaan kerta toisensa jälkeen kerrotaan ”Jotain uutta ja erilaista!” – me vastaamme tähän kutsuun CoronaCabareella. Tule mukaan ja ylläty!

  Jokainen toimija tullaan esittelemään Evenderin sivuilla heti esitysten jälkeen, eikä esittelyt jää vain esittelyn asteelle: yleisö pääsee ihan oikeasti ottamaan kaikkiin näihin upeisiin toimijoihin yhteyttä
  ILMAN välikäsiä ja ILMAN välityspalkkioita myös jatkossa!
  Voiko tapahtumajärjestäminen enää mennä helpommaksi?

  Tule paikalle ja ihastu www.ohotv.fi lauantaisin klo 10.00 ja sunnuntaisin klo 19.00!